Futball szakosztály

A szakosztály eredete a nyolcvanas évek elejére nyúlik vissza, amikor az akkori ifi tagjai, – lányok is, – rendszeresen összejöttünk a plébánia udvaron focizni. A pályát utána az esperes úr megszüntette, ezért kezdtünk a kézilabda, – majd a focipályára lejárni, ide már lányok nem jöttek. A tagság ez után folyamatosan cserélődött. Az állandóságot néhányan (most már csak én) képviseltük.

Amikor a Cédrus alapítása szóba került, nyilvánvalóan mi is csatlakoztunk. Így a szakosztály alapítója, vezetője én vagyok. A cél a játék és a közös együttlét. Ez „hobbi” foci, tehát a magunk örömére játszunk, nem szervezünk utánpótlás csapatot, (bár régen Valentin Laci a mi kereteink között indított gyerek csapatokat kupákon.)

Régebben indultunk és többször megnyertük a Zászlónk kupát, Vácon kispályás bajnokságban vettünk részt. Jelenleg a zebegényi tornateremben focizunk vasárnap délután 5 órakor. Ezen kívül közös meccsnézéseket szervezünk, és egyéb közösségépítő programokat (bowling, sütögetés…)

Focizni elvileg 14 év felett bárki jöhet. Nincs semmilyen feltétel, csak szeressen focizni. Rendszeresen kb. 15-en járunk. Keresni engem lehet a 30-258-4437 telefonszámon, vagy a gabigellert47@gmail.com email címen, vagy ha a jelentkező ismeri bármelyik tagot, akkor nála is lehet.

Döbrössy Gellért